25.9.2021. 18:14
0
Talibani vješaju tijela kao upozorenje u gradu Herat
Kaže se da su talibani objesili mrtva tijela četiri navodna otmičara u javnosti u zapadnom gradu Herat u očiglednom upozorenju.

Zastrašujući prikaz uslijedio je dan nakon što je ozloglašeni talibanski zvaničnik upozorio da će se nastaviti s ekstremnim kaznama poput pogubljenja i amputacija.


Muškarci su poginuli u borbi s oružjem nakon što su navodno zaplenili jednog biznismena i njegovog sina, rekao je lokalni zvaničnik.   Novinskoj agenciji AP rečeno je da je tijelo obješeno o kran u centru grada, prenosi BBC News.


Zamjenik guvernera Herata, Maulwai Shair Ahmad Emar, citirali su lokalni mediji kako su talibanski borci ušli u trag navodnim otmičarima i sve ih ubili u vatri.

Od preuzimanja vlasti u Afganistanu 15. avgusta, talibani obećavaju blaži oblik vladavine nego u svom prethodnom mandatu.   No, već je bilo brojnih izvještaja o kršenjima ljudskih prava u cijeloj zemlji.   Zloglasni bivši talibanski šef vjerske policije, Mullah Nooruddin Turabi - sada zadužen za zatvore - rekao je u četvrtak da će se ekstremne kazne, poput pogubljenja i amputacija, nastaviti u Afganistanu jer su "potrebne za sigurnost".

U augustu je Amnesty International rekao da talibanski borci stoje iza masakra devet pripadnika progonjene manjine Hazara.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.