26.9.2021. 13:10
0
Kandidat za njemačkog kancelara Laschet nepravilno savio glasački listić i otkrio za koga je glasao
Kandidat vodećeg CDU-a Armin Laschet za novog njemačkog kancelara nakon povlačenje Angele Merkel danas je napravio veliki propust na glasačkom mjestu.

On je glasački listić nakon glasanja nepravilno savio i to na način da se vidjelo za koga je glasao (CDU/CSU) zbog čega je njegov glasački listić nevažeći, objavili su njemački mediji.

Obaveza svakog građanina je nakon glasanja saviti listić tako da se vidi samo vanjska strana koja je čisti papir bez ikakvih oznaka.

Nakon Laschetovog propusta užarile su se društvene mreže, a Nijemci se pitaju kako će ih voditi kancelar koji ne zna pravilno ubaciti glasački listić. Istu grešku napravila je i njegova supruga. 

U Njemačkoj se danas održavaju parlamentarni izbori na kojim se bira novi saziv Bundestaga, a pravo glasa ima više od 63 miliona glasača.

(Patria)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.