1.10.2021. 15:43
0
U Rusiji rekordan broj smrtnih slučajeva od COVID-19
U Rusiji je četvrti dan zaredom rekordan broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u Rusiji, a potvrđeno je i povećanje broja zaraženih.

Ruska državna radna grupa za koronavirus prijavila je 887 smrtnih slučajeva, što je najveći broj dnevnih slučajeva u pandemiji. Prethodni dan ranije bilo je 867.

Radna grupa je također izvijestila o 24.522 nova potvrđena slučaja zaraze od četvrtka što je najveći dnevni broj od kraja jula.

- Ruska vlada ne planira uvoditi lockdown - rekla je potpredsjednica vlade Tatyana Golikova, čelnica radne grupe.

Rusija je imala samo jedan lockdown, na početku pandemije u proljeće 2020. Vlasti zemlje od tada su izbjegavale uvođenje strogih restrikcija.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.