14.10.2021. 20:46
0
SAD izrazile jasno protivljenje širenju jevrejskih naselja na okupiranoj zemlji
Sjedinjene Države izrazile su tokom razgovora u ovoj sedmici jasno protivljenje izraelskoj gradnji jevrejskih naselja na okupiranoj zemlji koju Palestinci žele za svoju buduću državu, saopćio je visoki izraelski zvaničnik u četvrtak.

Upitan da li je američka strana potegnula to pitanje tokom posjete izraelskog ministra vanjskih poslova Yaira Lapida, koji se sastao s američkim državnim sektarom State Antony Blinkenom i ostalim visokim zvaničnicima u Washingtonu, izraelski zvaničnik odgovorio je novinarima: “Da”.

- Oni su to potegnuli, ali ne na način “sjajan posao momci, samo naprijed” - kazao je zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman.

Administracija predsjednika Joa Bidena istaknula je svoje protivljenje dodatnom širenju jevrejskih naselja, većina zemalja smatra ta naselja nelegalnim, Izrael to osporava.

Visoki zvaničnik Bidenove administracije u ovom je mjesecu izjavio da je Izrael dobro upoznat sa stavom administracije da se treba suzdržavati od akcija koje bi se mogle smatrati "provokativnim" i podrile bi napore na ostvarenju dugo očekivanog dvodržavnog rješenja između Izraela i Palestinaca, prenosi Reuters.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.