15.10.2021. 9:41
0
Sydney ukida karantin za sve vakcinisane putnike
Sydney će od sljedećeg mjeseca ukinuti karantin za sve putnike, rekli su u petak dužnosnici, što predstavlja nagli korak prema ponovnom otvaranju australijskih granica koje su dugo bile zatvorene.

U iznenađujućoj najavi, premijer Novog Južnog Walesa Dominic Perrottet rekao je da će od 1. novembra vakcinisanim putnicima biti dopušten ulazak u državu bez ikakvog karantina.

- Za potpuno vakcinisane  iz bilo kojeg dijela svijeta Sydney, Novi Južni Wales, je otvoren - rekao je Perrottet, javlja AFP. 

On je također izjavio da je hotelski karantin koji je dugo bio na snazi u Australiji sada prošlost, te istakao kako je ovo značajan dan za državu. Ova odluka je potpuni preokret za zemlju koja je prije 19 mjeseci zatvorila svoje granice i uvela neka od najstrožih svjetskih ograničenja vezanih za Covid-19.


Međutim, Perrottetov prijedlog da turisti i studenti bi mogli ubrzo putovati u Australiju odmah je odbacio državni premijer Scott Morrison - čija vlada kontroliše granice, dok su pravila karantina državno pitanje.


- Ono o čemu sada govorimo su australski državljani, stanovnici i njihovi uži članovi porodice - rekao je Morrison, insistirajući na tome da još neće otvoriti granice za posjetitelje.

Od marta 2020. godine putovanja u i iz Australije skoro su zabranjena, a svako ko dobije dozvolu za ulazak mora platiti hiljade dolara i pristati biti zatvoren u hotelsku sobu na 14 dana. 


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.