20.10.2021. 15:35
0
Sajam knjiga u Frankfurtu ponovo otvara svoja vrata
Čuveni frankfurtski sajam knjiga ponovno će otvoriti svoja vrata od srijede, nakon što su svi njegovi javni događaji prošle godine morali biti otkazani zbog pandemije uzrokovane koronavirusom.

Posjetioci će, međutim, morati dostaviti dokaz da su vakcinisani protiv koronavirusa ili da su se oporavili od njega, ili da predoče negativan rezultat testa. Maksimalno 25.000 ljudi bit će dozvoljeno da uđe na sajam svakog dana, prenosi dpa. Počasni gost ove godine bit će Kanada, autori i ilustratori iz zemlje.

Ove se godine u Frankfurtu na jednom od najvećih svjetskih sajmova knjiga očekuje ukupno 2.000 izdavačkih kuća i kompanija iz 80 zemalja. Ovogodišnje izdanje također će ugostiti preko 1.400 događaja uključujući prezentacije, čitanja i rasprave s preko 300 autora. Sajam knjiga traje do nedjelje, 24. oktobra.  


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.