21.10.2021. 22:30
0
Horor iz Afganistana: Talibani odrubili glavu djevojčici koja je igrala odbojku
Najnovije političke promjene koje su se desile u Afganistanu drastično su se odrazile i na tamošnji sport. Naime, talibani su ženama zabranili bavljenjem sportom, a mjere koje su uvele otišle su toliko daleko da su ubili jednu odbojkašicu.

Radi se o Mahjabin Hakimi, koja je bila juniorska reprezentativka Afganistana, a talibani su je ubili na brutalan način, odrubivši joj glavu. Da stvar bude gora, fotografije su objavili na društvene mreže.

Njena porodica je potvrdila da je ubijena, ali nisu željeli davati više informacija. Ovu vijest su prenijeli brojni svjetski mediji, između ostalih, i italijanska Gazzette.

– Samo dvije igračice su uspjele pobjeći iz Afganistana, a ostale su u konstantnom strahu. Talibani ih proganjaju, sve su one ugrožene i sakrivaju se – rekla je jedna od trenerica reprezentacije za "Persian Independent". Ona se zbog sigurnosti porodice nije predstavila svojim imenovom, već pseudonimom Suraa Afzali.

Inače, ženska odbojkaška reprezentacija Afganistana tražila je od stranih organizacija peticiju za pomoć da ih izvuku iz države, ali je napuštanje zemlje do sada bilo neuspješno.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.