22.11.2021. 15:18
0
Povećan broja stranih turista u oktobru u Turskoj
Broj stranih turista koji su posjetili Tursku u oktobru porastao je na 3,47 miliona, podaci su objavljeni u ponedjeljak.

To predstavlja rast za više od 99 posto u odnosu na godinu dana ranije kada su mjere protiv COVID-19 još uvijek bile na snazi, ali je i dalje ispod nivoa iz 2019. godine. 

Turska je počela zatvarati granice i uvela epidemiološke mjere kada je u toj zemlji zabilježen prvi slučaj COVID-19 u martu prošle godine.

U oktobru 2020. bilo je samo 1,7 miliona stranih turista, u poređenju sa 4,3 miliona u istom mjesecu 2019, javlja Reuters.

U prvih deset mjeseci u cjelini, posjeta stranih turista Turskoj porasla je za gotovo 88 posto u odnosu na prošlu godinu, ali je to više od polovine broja u istom periodu 2019. godine. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.