1.12.2021. 13:28
0
Omikron u Južnoj Americi, prvi slučajevi zabilježeni u Brazilu
FOTO: AA
Omikron varijanta koronavirusa COVID-19 stigla je i do južnoameričkog kontinenta, a prvi slučajevi zaraze zabilježeni su u Brazilu.
Omikron varijanta koronavirusa COVID-19 stigla je i do južnoameričkog kontinenta, a prvi slučajevi zaraze zabilježeni su u Brazilu.  U saopćenju Brazilske agencije za zdravstveni nadzor (ANVISA), objavljeno je da je omikron varijanta COVID-19 otkrivena kod dvije osobe u Sao Paulu, prenosi  Anadolija. 


Navodi se da je osoba s varijantom omikron došla u Sao Paulo iz Južnoafričke Republike s negativnim PCR testom 23. novembra, a PCR test koji je uradila da bi se vratila u Južnoafričku Republiku sa suprugom 25. novembra bio je pozitivan.


Brazil, koji nakon Sjedinjenih Američkih Država ima najviše umrlih od COVID-19 u svijetu, odlučio je da prekine letove s Južnoafričkom Republikom, Bocvanom, Zimbabveom, Namibijom, Lesotom i Esvatinijem kako bi se spriječilo širenje varijante omikron.


COVID-19, koji je koštao života više od 614.000 ljudi u zemlji sa više od 210 miliona stanovnika, do danas je zabilježen kod više od 22 miliona ljudi.


(Fena/ K.Bešlija)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.