1.12.2021. 19:37
0
Zdravstveni radnici Botswane kažu da je većina slučajeva Omikron varijante bila asimptomatska
FOTO: Ilustracija
Visoki zdravstveni zvaničnik Botswane rekao je u utorak da je 16 od ukupno 19 slučajeva varijante koronavirusa Omicron otkrivenih u zemlji asimptomatski, dok je predsjednik Mokgweetsi Masisi rekao da su zabrane putovanja njenim građanima nepravedne i neopravdane.

Pamela Smith-Lawrence, vršiteljica dužnosti direktora za zdravstvo u Ministarstvu zdravlja i wellnessa, rekla je Reutersu u intervjuu da je većina od 19 ljudi za koje je utvrđeno da su zaraženi novom varijantom Omicron već bili negativni. Dok je 16 osoba bilo asimptomatsko, preostale tri su imale "veoma, vrlo blage" simptome.


Botswana je u petak saopćila da zemlja istražuje određene mutacije korona virusa koje su pronađene kod četiri strana državljana koji su bili u zemlji u diplomatskoj misiji. Od tada je prijavilo još 15 slučajeva nove varijante.

Iako još uvijek nije utvrđeno gdje se Omicron prvi put pojavio, 25. novembra Južna Afrika, a dan kasnije Botswana, objavile su da su otkrile novu varijantu čije su se mutacije razlikovale od dominantne Delta varijante.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.