5.12.2021. 21:01
0
Biden se oprostio od Boba Dolea: To je bio čovjek kojem se Amerikanci dive
Bivši Republikanski senator, višestruki predsjednički kandidat, heroj iz Drugog svjetskog rata i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine Robert Bob Dole preminuo je danas u 98 godini. Vijest o njegovoj smrti uzrokovala je mnogo reakcija, a oglasio se i predsjednik SAD-a Joe Biden.

“Bob Dole je bio čovjek kojem se Amerikanci dive. Imao je nepogrešiv osećaj poštenja i časti. Neka ga Bog blagoslovi, i neka se naš narod za sva vremena oslanja na njegovo naslijeđe pristojnosti, dostojanstva, dobrog raspoloženja i patriotizma”, napisao je na Twitteru Biden.


Inače, Robert “Bob” Dole rođen je kao Robert Joseph Dole 22. jula 1923. u Russellu; otac mu je prodavao mliječne proizvode, a majka je bila putujuća prodavačica i prodavala šivaće mašine i druge proizvode. Dole je odrastao želeći da postane doktor.

To se promijenilo nakon Drugog svjetskog rata, koji ga je umalo ubio i ostavio trajnim invalidom, donijevši mu dva Purpurna srca i dvije nagrade Bronzane zvijezde.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.