14.12.2021. 11:36
0
Vitalij Kličko: Putin će dati naredbu za početak rata s Ukrajinom?!
Prema nedavnim objavama NATO-a, Rusija drži između 75.000 i 100.000 vojnika u blizini ukrajinske granice, prenosi list Spiegel.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorava na rusku invaziju na Ukrajinu, očekuje Putinov znak za početak rata naveo je on.

“Mi u čitavoj Ukrajini se pripremamo na to da ruski predsjednik Vladimir Putin da naredbu za početak rata”, upozorava bivši bokser u tekstu za njemački Bild.

“Kao vojnik jednom sam se zakleo da ću braniti ovu zemlju, i sad sam spreman boriti se za domovinu”, istakao je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine.



Rusija je proteklih nedjelja nagomilala svoje vojnike na granici sa Ukrajinom, što je izazvalo strah od moguće invazije. Moskva to demantuje i optužuje vlasti u Ukrajini za provokacije. Nasuprot tome, Kličko poziva na hitnu međunarodnu pomoć: na "internacionalnu podršku i vojnu pomoć", kako je napisao u tekstu objavljenom u visokotiražnom Bildu.

"Mi smo jedna evropska zemlja, koja više nego ikad treba evropsku podršku", poručio je Kličko, koji je od 2014. gradonačelnik Kijeva.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.