18.12.2021. 21:42
0
Palestina pozdravila usvajanje rezolucije u Generalnoj skupštini UN-a
Palestina je pozdravila glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u korist rezolucije koja podržava pravo paletstinskog naroda na samoodređenje.

Većina od 161 zemlje u skupštini glasala je za rezoluciju. Pet zemalja, među kojima su Izrael i SAD, glasale su protiv, a deset ih je bilo suzdržano.

- Usvajanje nacrta rezolucije u Generalnoj skupštini potvrđuje izraelski poraz i predstavlja odgovor na izraelske zločine i nasilje doseljenika, kao i suverenitet palestinskog naroda nad vlastitom teritorijom - navodi u saopćenju za javnost palestinski ministar vanjskih poslova Riyad al-Maliki.

Al-Maliki je zatražio od svih država i agencija UN-a da nastave podržavati palestinski narod na što skorijoj realizaciji njegovog prava na samostalnost, uključujući i uspostavu nezavisne države.

Izrael je okupirao Zapadnu obalu i istočni Jerusalem, teritorije na koje polažu pravo Palestinci, u Bliskoistočnom ratu u 1967, i od tada ih kontrolira.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.