19.12.2021. 8:15
0
Preminuo 11-godišnji dječak, šesta žrtva tragedije u osnovnoj školi u Australiji
U Australiji je prije dva dana došlo do velike nesreće, kada je u dvorištu osnovne škole u Davenportu vjetar podigao dvorac na napuhavanje u kojem su bila djeca. Četvero djece je poginulo na licu mjesta, dok je još petero bilo povrijeđeno u padu sa visine od deset metara.

Broj žrtava ove nesreće je porastao na šest osoba, pošto je još dvoje djece podleglo povredama. Policija je saopćila da je još prerano reći kada će biti završena istraga o uzrocima ove nesreće, prenosi "Reuters".

Australski mediji prenose da je zabava obilježavala kraj školske godine, a tamošnji premijer Scott Morrison je izjavio kako je sve što se dogodilo potresno i da slama srce.

- Djeca su imala dan za zabavu. Bila su sa porodicama, a sve se pretvorilo u strašnu tragediju - rekao je Morison.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.