20.12.2021. 14:42
0
Zbog straha od omikrona odgađa se Svjetski ekonomski forum (WEF)
Svjetski ekonomski forum (WEF) odgađa svoje tradicionalno godišnje okupljanje u švicarskom skijalištu Davos navodeći kao razloge neizvjesnost širenja varijante koronavirusa omikron, prenosi N1.

- Sadašnji uvjeti pandemije čine krajnje složenim održavanje fizičkog skupa -  u Davosu, napisala je organizacija na svojoj mrežnoj stranici.


Godišnje okupljanje trebalo se održati od 17. do 21. januara.


- Smjernice za pripremanje skupa daje stručni savjetnik u tijesnoj saradnji sa švicarskom vladom na svim razinama - navodi se.


Sada organizatori planiraju ovogodišnji skup održati u ljeto 2022. Prema mrežnoj stranici naslov godišnjeg zasjedanja za 2022. je “Raditi zajedno, vratiti povjerenje i prvi put bi svjetski lideri na dnevnom redu trebali imati održivi rast”. Forum u Davosu održava se od 1971. prema  zamisli utemeljitelja Klausa Schwaba te okuplja vodeće ljude iz politike, ekonomije, nauke, umjetnosti sa svih kontinenata uz raznolike svjetske i nevladine organizacije kako bi razmjenom svježih ideja i mišljenja “poboljšali stanje svijeta”.


(Kenan Bešlija) 

WEFDavos
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.