20.12.2021. 22:15
0
Kanadska pokrajina Quebec zatvara škole, restorane, barove zbog širenja omikrona
Kanadska druga najmnogoljudnija pokrajina Quebec zatvara barove, teretane i kazina, i naredila je građanima u ponedjeljak da rade od kuće, zbog naglog širenja omikron varijante koronavirusa.

Ministar zdravstva Christian Dubei izjavio je da je pokrajina zabilježila rekordnih 4.500 novozaraženih od koronavirusa i zatražio je od stanovnika da smanje svoje lične kontakte dok se praznična božićna sezona pribiližava. Nove mjere stupit će na snagu u 17 sati po lokalnom vremenu (23 sata po srednjoevropskom vremenu) u ponedjeljak.

- Situacija je kritična, upravo sada vodimo rat protiv virusa – izjavio je Dube na virtualnom brifingu, rekavši da je sistem zdravstvene zaštite veoma krhak.

Dube je kazao da će većina škola biti zatvorena do 10. januara. Restorani će biti otvoreni samo do 17 sati, i sva sportska dešavanja održavat će se iza zatvorenih vrata, prenosi Reuters.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.