29.12.2021. 9:25
0
Horor u Coloradu, ubijeno šest ljudi i napadač
Naoružani napadač koji je djelovao sam ubio je petero i ranio dvoje ljudi, među njima policajca, u ponedjeljak u saveznoj državi Colorado, u Sjedinjenim Državama, a zatim je i sam ubijen u obračunu s policijom, saopćila je američka policija.

Muškarac je od ponedjeljka poslijepodne pucao na nekoliko mjesta u Denveru i u obližnjem Lakewoodu, navela je policija na konferenciji održanoj kasno noću.

Napadač je prvo otvorio vatru u salonu za tetovažu u Denveru, ubivši dve žene i ranivši muškarca, dodala je u utorak policija u tom gradu. Zatim je otišao do kuće u Denveru, gdje je ustrijelio muškarca ispalivši u njega smrtonosni metak.

Nakon toga se uputio u Lakewood, gdje je ubio još jednog muškarca u drugom salonu za tetovažu, navodi policija, nakon čega je ušao u hotel, gdje je ispalio više metaka u ženu koja je radila na recepciji i koja je podlegla ranama.

Zahvaljujući informacijama prikupljenim u prvom napadu, policija u Lakewoodu je identifikovala počinitelja koji je naumio nastaviti svoj krvavi pohod. Riječ je o Lyndonu James McLeodu.

“Tada je došlo do nove razmjene vatre s našim službenicima i napadač je ustrijeljen”, rekao je u ponedeljak uveče John Romero, glasnogovornik policije u Lakewoodu, dodajući da je počinitelj “proglašen mrtvim na mjestu događaja”.

Policajka iz Lakewooda koja je pogođena u okršaju i koja je ustrijelila napadača bit će operisana, ali “dobro je”, rekao je u utorak Romero.

“Prema našim informacijama, čini se da je napadač ciljao određene osobe”, rekla je policija u Denveru.

Načelnik denverske policije Paul Pazen rekao da istražitelji još nisu otkrili motiv napada.

“Na početku smo istrage”, rekao je.

Pucnjave su pošast koja iza sebe ostavlja brojne žrtve u SAD-u, gdje je pravo na posjedovanje oružja zagarantovano Ustavom.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.