2.1.2022. 20:32
0
Učenici će nositi maske na nastavi u engleskim srednjim školama kako bi se uhvatili u koštac sa Omikronom
FOTO: PA MEDIA; Ilustracija
Maske za lice treba da se nose u učionicama u engleskim srednjim školama kako bi se smanjilo širenje varijante Omicron, objavila je vlada.

Privremeno ponovno uvođenje pokrivala za lice ima za cilj rješavanje zabrinutosti oko toga da škole ostaju otvorene za učenje licem u lice u ovom narednom mandatu.   U međuvremenu, šest sindikata školskog osoblja uputilo je zahtjev za hitnim djelovanjem kako bi se ograničilo širenje virusa.   Upozorili su da će nacionalni ispiti biti ugroženi bez daljih mjera,  navodi se u tekstu BBC-a.



Također su pozvali na jedinice za čišćenje vazduha, finansijsku podršku za pokrivanje odsustva, pomoć u testiranju na licu mesta i relaksaciju režima Ofsted inspekcije.


Škole širom Ujedinjenog Kraljevstva ponovo se otvaraju nakon božićnog raspusta tokom sljedeće sedmice, a od učenika se traži da učestvuju u testiranju na Covid na licu mjesta.   Engleska je do sada bila jedina od četiri britanske nacije u kojoj se maske za lice nisu preporučivale učenicima u učionicama.  Nastavnici ih neće morati nositi prema novim smjernicama.


Neke pojedinačne škole i lokalne vlasti u Engleskoj već su zahtijevale nošenje maski u učionicama, a prekrivači za lice su preporučeni u školama u Engleskoj između 8. marta i 17. maja prošle godine.


U Engleskoj postoji više od 24.400 škola, prema najnovijim vladinim podacima, ali Ministarstvo za obrazovanje je saopštilo da će jedinice biti potrebne samo u nekim područjima škola u kojima otvaranje vrata i prozora nije efikasno.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.