3.1.2022. 20:49
2
U Francuskoj otkriven novi, netipični soj koronavirusa?!
FOTO: Dreamstime.com
U Francuskoj je, prema prvim informacijama, otkrivena nova varijanta koronavirusa. Pretpostavlja se kako se mutacija dogodila u Kamerunu.

Najprije je nova varijanta otkrivena u Marseju, a do danas je registrovano 46 mutacija.  Varijanta je dobila naziv B.1.640.2, a riječ je, kako se može pročitati u Francuskim medijima, o novoj “netipičnoj varijanti”, prenijeli su tamošnji mediji.


Da bi država u kojoj se mutacija dogodila mogao biti Kamerun, francuski su stručnjaci ustanovili tragajući za prvim pacijentom kod kojeg su registrovali novu varijantu. On je, neposredno uoči testiranja, stigao iz te afričke zemlje.


Prema onome što je poznato do sada, novu varijantu posebno opasnom čini njena sposobnost razmnožavanja.


(Amer Mujezinović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.