6.1.2022. 19:41
0
Royal Caribbean i Norwegian Cruise Line u srijedu su otkazale plovidbu zbog sve većeg straha povezanog s Omicronom
Royal Caribbean Cruises Ltd (RCL.N) je prekinuo krstarenje Spectrum of the Seas za 6. januar nakon što je devet gostiju na njegovom putovanju 2. januara identifikovano kao bliski kontakti sa lokalnim slučajem COVID-19 u Hong Kongu.

Kontakti su bili negativni, ali će se brod za krstarenje vratiti na Kai Tak Cruise Terminal u Hong Kongu 5. januara kako bi testirao sve goste i posadu koji moraju polagati drugi test 8. januara, saopštila je kompanija,  prenosi Reuters.


Slična odluka o otkazivanju putovanja Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (NCLH.N) donesena je u kontekstu toga što su Sjedinjene Države u ponedjeljak prijavile najveći dnevni broj novih zaraženih koronavirusom u bilo kojoj zemlji. 


Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti su prošle sedmice savjetovali ljudima da izbjegavaju krstarenja nakon što su pokrenuli istrage o slučajevima na više od 90 brodova.  Zdravstvena agencija počinje provjeru ako je najmanje 0,1% gostiju pozitivno na testu.

Norwegian Cruise je saopćio da će gosti, koji su se trebali ukrcati na otkazane plovidbe na osam brodova, dobiti puni povrat novca i bonus kredite za buduće rezervacije.


Nesigurnost putovanja koju vodi Omicron također uzrokuje da gosti na drugim plovidbama otkažu svoje rezervacije jer je nekoliko brodova također moralo preskočiti luke zbog infekcija na brodu.


U međuvremenu, veći rival Carnival Corp (CCL.N) rekao je da nije otkazao nijedno predstojeće putovanje, ali su njegove dionice pale u srijedu na 2,6%.  Royal Caribbean je izgubio 2,1%, a Norwegian Cruise Line Holdings 3,6%.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.