8.1.2022. 19:07
0
U Kolumbiji otkrivena tona kokaina namijenjena za Balkan
Kolumbijska policija zaplijenila je u luci Buenaventura tonu kokaina, koja je bila namijenjena Balkanskom kartelu radi distribucije u zapadnoj Evropi. Prema izvještaju kolumbijskih medija, da je droga stigla do zapadne Evrope, imala bi vrijednost od 75 miliona dolara, javila je to RTCG.

Kako je prenio “caracol.com.co”, Uprava za borbu protiv šverca narkotika u saradnji sa Tužilaštvom, rutinskom inspekcijom u luci Buenaventura, uočila je kontejner sa robom od krzna i kože koja je imala nedosljednosti u pečatima. Roba je došla iz luke Gvajakil, Ekvador. Destinacija broda je, kako se navodi, bila Bugarska.


“Prema preliminarnoj istrazi, ovu drogu je trebalo da dobije Balkanski kartel iz Evrope i distribuira je u zemlje poput Italije, Francuske i Njemačke, gde bi ovaj tovar koštao oko 75 miliona dolara”, naveo je kolumbijski “caracol.com.co”.


Ekvador je posljednjih godina postao sigurna enklava za djelovanje evropskih švercera droge, naročito Albanaca, Crnogoraca, Španaca, Grka, Holanđana i Belgijanaca. To je naveo ekvadorski list “Primicias”.


Između 2017.godine i 2021. godine, prema migracionim izvještajima, u tu zemlju je ušao 721 Albanac, 1.053 Bjelorusa, 3.111 Grka i 192 Crnogorca.


Prema navodima “Primiciasa”, procjenjuje se da 30 odsto njih dolazi zbog šverca droge, a nastanili su se u zatvorenim zonama luke Gvajakila.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.