24.1.2022. 14:58
1
Slavni bokser Kličko razočaran odlukom Njemačke da zabrani isporuku oružja Ukrajini
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izrazio je veliko razočarenje odlukom Njemačke da zabrani isporuku oružja Ukrajini i insistiranjem na gasovodu “Sjeverni tok 2”, javlja Tanjug.

“To je nepružanje pomoći i izdaja prijatelja u jednoj dramatičnoj situaciji u kojoj se naša zemlja nalazi”, rekao je Kličko za dnevnik Bild.


Istakao je da se mnogi pitanju da li je njemačka vlada na strani slobode ili agresora. On je poručio da su sada potrebni jasni signali iz najvažnije zemlje Evrope. Prema njegovim riječima, Njemačka bi trebalo da se pobrine da lobisti, kao što je bivši njemački kancelar Gerhard Sroeder dobiju zakonsku zabranu da dalje rade za ruski režim. To bi, smatra, bile sankcije koje bi mnoge zaboljele.


(Amer Mujezinović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.