25.1.2022. 15:58
0
Jonathan Finer poručio: Odluke o pomjeranju vojske donosi Sjevernoatlantska Alijansa
Sjevernoatlantska Alijansa donosiće sve odluke o mogućem pokretanju vojske usljed trenutne krize između Rusije i Ukrajine, izjavio je zamjenik američkog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džonatan Fajner, javlja novinska agencija Srna.

"Odluku o pomjeranju vojske donijeće Alijansa, ali su oni spremni za akciju istog trenutka kada odluka bude donesena", rekao je Fajner.

On je naglasio da vojnici neće biti raspoređeni nigdje drugo sem na teritoriji saveznika, ali vremenski okvir i odluke će donositi NATO uz punu konsultaciju sa svim saveznicima, javlja Srna.

Tenzije oko Ukrajine su povišene pošto je Rusija nagomilala oko 100.000 vojnika na granici i opkolila je tu zemlju sa sjevera, istoka i juga. Moskva negira da planira invaziju i ukazuje na to da je odgovor Zapada dokaz da je Rusija meta, a ne podstrekač agresije.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.