22.2.2022. 20:39
0
Biden saopćio sankcije: Šta pobogu misli Putin, odgovorit ćemo jedinstveni
Na dvije ruske finansijske institucije implementiramo sankcije, što znači da smo zapravo Vladu spriječili da prima finansije od Zapada. Neće moći poslovati na našim tržištima. Od sutra ćemo nametnuti sankcije rukovodstvu i njihovim familijama, Sjeverni tok 2 neće ići dalje, poručio je predsjednik SAD Joe Biden.

"Ruski predsjednik sinoć je efektivno objavio da će odrezati dio Ukrajine. Slušajući njegov govor, jasno je da Putin sprema za argumente da ode još dalje. Ovo je početak njegove invazije Ukrajine", rekao je Biden. 

Ako Rusija planira drugi korak imat ćemo odgovor i Ukrajini poslati naoružanje, dodao je. 

Ističe da je priznavanje dvije pokrajine kao nazavisnih država jasno kršenje međunarodnog prava. 

"Počet ćemo uvoditi sankcije koje idu puno dalje od onog što smo uveli 2014. godine", rekao je Biden. "Što pobogu Putin misli da mu daje pravo priznavati nove takozvane države koje se nalaze na teritoriju susjedne zemlje? To je kršenje međunarodnog prava", rekao je Biden.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.