22.2.2022. 22:31
0
Ukrajnski predsjednik pozvao na mobilizaciju rezervista
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je vojne rezerviste da se jave Ministarstvu obrane zbog regrutacije potaknute gomilanjem ruske vojske na granici, ali je zasad isključio mogućnost opće mobilizacije.

Zelenskij je rekao da i dalje traži diplomatsko rješenje krize, naglasivši da Ukrajina “neće prepustiti ni djelić teritorija Rusiji”.

“Moj prioritet je očuvati suverenost i teritorijalni integritet Ukrajine”, rekao je Zelenskij, pa dodao kako pozdravlja sankcije koje Rusiji uvode zapadne zemlje.


(A. Balićevac)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.