25.2.2022. 21:03
0
Gradonačelnik Kličko upozorava na "tešku" noć, ruske trupe "vrlo blizu" ukrajinskom glavnom gradu
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su ruske trupe 'vrlo blizu glavnog grada' i predvidio je 'tešku noć' za grad.

- Situacija sada prijeti Kijevu, bez pretjerivanja. Noć i jutro bit će teški - rekao je Kličko u obraćanju na svom Telegram kanalu u petak, javlja CNN. 

On je ponovio da su ruske trupe vrlo blizu glavnog grada.

- Diverzantske skupine neutraliziraju vojsku i agencije za provođenje zakona u gradu. Mostovi su pod zaštitom i posebnom kontrolom u glavnom gradu. Patroliraju vojnici Oružanih snaga Ukrajine - rekao je.

Dodao je da bolnice u Kijevu rade u ratnom režimu i rekao je da su kontrolne tačke postavljene na glavnim ulazima u grad i u blizini strateških objekata u glavnom gradu.

- To radimo kako bismo zaštitili Kijev - rekao je, izrazivši zahvalnost građanima grada na njihovoj spremnosti da odbrane glavni grad i zemlju, zajedno s drugim jedinicama Oružanih snaga i agencijama za provođenje zakona.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.