27.2.2022. 11:37
0
Lukašenko potvrdio raketne udare na Ukrajinu sa teritorije Bjelorusije
Rakete su ispaljene sa teritorije Bjelorusije na položaje ukrajinske vojske u Ukrajini, rekao je samoproglašeni predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko. Tu informaciju navodi BelTA, prenosi Ukrinform.

Lukašenko tvrdi da je to bio "iznuđen" korak zbog činjenice da su ukrajinski raketni bataljoni bili raspoređeni nekoliko kilometara od granice sa Bjelorusijom, spremni da "za nekoliko minuta udare" na ruske položaje na teritoriji susjedne zemlje.

Prema njegovim riječima, ruske trupe su pucale na ukrajinsku teritoriju, ispalivši "dvije ili tri projektila".  Istovremeno, Lukašenko je optužio Ukrajinu da je pokrenula rat.

Kako je ranije objavljeno, 24. februara je šef agresorske sile Vladimir Putin najavio početak takozvane „specijalne vojne operacije u Donbasu“.  Invazija je pokrenuta uključujući i sa teritorije Bjelorusije.   Vojno stanje je uvedeno širom Ukrajine.

Šef ukrajinske države Volodimir Zelenski potpisao je ukaz o opštoj mobilizaciji.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.