6.3.2022. 21:43
0
Blinken: SAD razmatra dogovor sa Poljskom o dopremanju borbenih aviona Ukrajini
Sjedinjene Američke Države aktivno razmatraju opciju dogovora s Poljskom o isporuci borbenih aviona ruske proizvodnje, izjavio je danas američki državni sekretar Antony Blinken.

Ukrajinski piloti već znaju kako upravljati njima, a Blinken je rekao da bi SAD mogle pružiti zamjenske avione Poljskoj.

- Sada aktivno razmatramo opciju oko aviona koje bi Poljska mogla isporučiti Ukrajini, i gledamo kako bismo mogli da izvršimo nadokadu Poljskoj ako ona odluči da isporuči te avione - rekao je Blinken.


Naveo je da ne može govoriti o datumu kada bi se to moglo dogoditi, "ali mogu vam samo reći da to vrlo, vrlo aktivno razmatramo trenutno."  Ovo je sve došlo kao ideja nakon apela za dostavu borbenih aviona koji je uputio predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski.

No, rusko ministarstvo odbrane upozorilo je susjede Ukrajine da ne daju nikakvu podršku ukrajinskim borbenim avionima, upozorivši da bi se "tako mogli naći direktno umiješani u sukob."


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.