7.3.2022. 20:04
0
Blinkenova poruka: Potpuno sam uvjeren da će Ukrajina pobijediti
Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je da je siguran da će Ukrajina pobijediti i dodao da će Sjedinjene Države i druge zapadne zemlje nastaviti da podržavaju ukrajinski narod i povećavaju pritisak na Rusiju.

On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare s litvanskim ministrom vanjskih poslova Gabrieliusom Landsbergisom u ponedjeljak u Vilniusu, prenosi Ukrinform.

"Također vidimo učinak pomoći koju smo bili u mogućnosti da pružimo Ukrajini i nastavljamo da pružamo Ukrajini", rekao je Blinken.

Istovremeno je naglasio da Ukrajinci pokazuju nevjerovatnu hrabrost u suprotstavljanju ruskoj agresiji, dodajući da je Rusija od samog početka imala izuzetno nesrazmjernu snagu od Ukrajine i da ima sposobnost da preduzme užasne akcije protiv civila.

"Želimo da se ovo zaustavi što je brže moguće, zbog čega ćemo nastaviti da povećavamo pritisak na Rusiju, nastavićemo da podržavamo Ukrajinu", rekao je Blinken.

Ponovio je da "čak i ako bi Rusija mogla dobiti bitku u Ukrajini, to ne znači da pobjeđuje u ratu i ako i kako Rusija može zauzeti grad u Ukrajini, to ne znači da uzima srca i umove  ukrajinskog naroda."

"Ne može, neće. I bilo da je sedmica, da li je mjesec, da li je duže, potpuno sam uvjeren da će Ukrajina pobijediti", naglasio je Blinken.   U Ukrajini od 24. februara traje rat sa ruskim osvajačima.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.