25.3.2022. 21:47
0
Ruske trupe ispalile rakete na štab ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Vinici
Ruske trupe izvele su raketni udar na teritoriju Komande Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine u Vinici, piše portal Ukrinform.

„Danas, 25. marta, oko 16.30 sati, ruski okupatori su izveli raketni udar na teritoriju Komande Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine u Vinici.

Rusisti su ispalili ukupno šest krstarećih projektila.  Neke od njih su oborile jedinice protivvazdušne odbrane.  Ostatak je pogodio nekoliko zgrada, uzrokujući značajnu štetu na infrastrukturi”, objavila je Komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine na Facebooku.

Napominje se da se preciziraju posljedice ruskog raketnog udara, pipe Ukrinform.

Putinova Rusija je 24. februara 2022. pokrenula ničim izazvan rat protiv Ukrajine, izvodeći masovno granatiranje i bombardovanje mirnih ukrajinskih gradova i mjesta.  Cijeli narod Ukrajine ustao je u borbu protiv osvajača, a njene oružane snage i snage teritorijalne odbrane zaustavile su neprijateljsku ofanzivu i nanijele mu velike gubitke.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.