1.4.2022. 12:15
1
Izraelske snage uhapsile 14 Palestinaca na Zapadnoj obali
Izraelske snage sinoć su uhapsile 14 Palestinaca tokom racija na Zapadnoj obali, prema lokalnim izvorima i svjedocima.

U provinciji Jenin, sjeverno od Zapadne obale, izraelska je vojska upala u grad Al-Yamun i uhapsila trojicu braće nakon racije i pretraživanja njihovih domova. Njih trojica su identificirani kao Ameer, Adel i Ali Jaabari, prenosi WAFA.

U pokrajini Ramallah, u središtu Zapadne obale, izraelski vojnici uhapsili su četiri Palestinca, uključujući oca i njegovog sina iz sela Beit Rima. Otac i sin identificirani su kao Musharraf i Laith Rimawi.

U pokrajini Nablus izraelske snage uhapsile su trojicu Palestinaca u gradu Beita i susjednom selu Talfit.

Još dva uhićenja također su prijavljena u pokrajini Betlehem na jugu Zapadne obale, i još dva u Hebronu.

Gotovo svakodnevno, izraelske snage provode racije usmjerene na naseljene palestinske zajednice radi uhićenja ili pretrage. Praksa, koja se uglavnom provodi noću, postala je rutina pod izraelskim vojnim režimom, prenosi Wafa.

(FENA/ Amer M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.