3.4.2022. 11:44
0
Kina ima najveći broj novih slučajeva zaraze od početka pandemije
Nacionalna zdravstvena komisija potvrdila je u nedjelju 13.146 zaraza koronavirusom u Kini, najviše od početka pandemije.

Većina slučajeva, njih 11.691, su asimptomatski prema službenim statistikama.

U inspekcijskom posjetu Šangaju u subotu, kineska zamjenica premijera Sun Chunlan istaknula je “nepokolebljivo pridržavanje” epidemiološke strategije koja predviđa brzo uvođenje policijskog sata, masovno testiranje i karantenu čak i u slučaju manjih žarišta zaraze.

Najveći grad Šangaj ostaje u potpunom lockdownu. Gotovo svi stanovnici, njih 26 milijuna, smiju napustiti svoj dom samo kako bi se testirali na covid-19.

Na sportskim stadionima i u izložbenim dvoranama diljem grada postavljeno je tisuće kreveta za izolaciju zaraženih osoba.

Stanovnici Šangaja na društvenim mrežama izražavaju sve veću frustraciju zbog strogog policijskog sata, nesigurne opskrbe hranom i loših higijenskih uvjeta u karantenskim centrima, prenosi N1.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.