17.4.2022. 17:34
0
Šta se dešava na Arktiku: Rusi zabrinuti zbog aktivnosti NATO-a, mogao bi se dogoditi incident
Rusija kaže da je zabrinuta zbog povećane aktivnosti NATO snaga na Arktiku te da u njima vidi rizike od "nenamjernih incidenata" koji će se dogoditi u regiji, rekao je ruski ambasador Nikolaj Korčunov.

“Nedavni porast aktivnosti NATO-a na Arktiku razlog je za zabrinutost. Još jedna velika vojna vježba saveza nedavno je održana na sjeveru Norveške. Po našem mišljenju, to ne doprinosi sigurnosti regije”, rekao je Korčunov.

Prema Korčunovu, takva aktivnost povećava rizik od "nenamjernih incidenata" koji osim sigurnosnih rizika mogu uzrokovati i ozbiljnu štetu arktičkom ekosustavu.

Nije precizirao o kakvoj vrsti incidenta misli, prenosi Index.hr.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.