24.4.2022. 19:08
0
Financial Times: Putina više ne zanimaju pregovori, želi zauzeti što više ukrajinske teritorije?!
Ruski predsjednik Vladimir Putin više nije zainteresovan za diplomatsku soluciju rješavanja sukoba i umjesto toga želi zauzeti što više ukrajinske teritorije, navodi se u izvještaju Financial Timesa.

Tri osobe informisane o razgovorima s ruskim predsjednikom izjavilo je prošlog mjeseca da Putin ozbiljno razmišlja o mirovnom sporazumu s Ukrajinom.  Međutim, rekli su da on sada ne može vidjeti nikakvo rješenje kroz diplomatske razgovore i vjeruje da su u “slijepoj ulici”.

Njegov pristup je osnažen nakon potonuća ruskog ratnog broda Moskve, za što je Ukrajina preuzela odgovornost.

“Putin je protiv potpisivanja bilo čega… Nakon potonuća Moskve ne izgleda kao pobjednik, to je za njega poniženje”, rekao je izvor za FT.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.