27.4.2022. 21:05
0
Kanada uvodi sankcije za više od 200 Putinovih lojalista
Kanadska vlada saopćila je u srijedu da je uvela sankcije za više od 200 ljudi koji su lojalni ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa.

Ruske snage podržavaju separatističke pobunjenike u oblasti Donbasa već osam godina nakon ruske aneksije poluostrva Krim 2014.

Kanadske sankcije fokusirane su na obnovljeni pokušaj Rusije da anektira područja Donbasa ciljajući ljude koji pokušavaju da podrže sljedeću fazu dvomjesečnog ruskog rata protiv Ukrajine.

- Kanada neće stajati skrštenih ruku i gledati kako predsjednik Putin i njegovi saučesnici nekažnjeno pokušavaju prekrojiti granice Ukrajine - rekla je ministrica vanjskih poslova Melanie Joly u izjavi.

- Međunarodno pravo se mora poštovati - kazala je ona.

Global Affairs Canada, vladino odjeljenje koje upravlja diplomatskim odnosima zemlje, saopćilo je da su nove mjere usmjerene na 11 visokih zvaničnika i 192 druga člana Narodnih vijeća samoproglašenih Narodnih Republika Lugansk i Donjeck zbog podrške Putinovom napadu na to područje. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.