2.5.2022. 9:00
0
Zamjenik komandanta puka Azov: Ne namjeravamo da se predamo
Zamjenik komandanta puka Azov Svjatoslav Palamar potvrdio je da je danas iz kompleksa čeličane Azovstal evakuisano 100 civila i poručio da se on i preostali branioci Mariupolja neće predati ruskoj vojsci, prenosi N1.

Palamar je rekao za BBC da je u bunkerima i katakombama čeličane ostalo još dosta civila i da su mnogi od njih ranjeni.

Nadamo se da će i oni moći da odu odavde, jer im je neophodna medicinska pomoć i ishrana da bi se oporavili, kazao je Palamar.

Istakao je da ni civili, ni borci nemaju dovoljno vode i hrane, a ono što im je preostalo pokušaće da „rastegnu što je duže moguće“. Uprkos svemu, poručio je, i dalje žele da se bore i ne namjeravaju da se predaju. 


Dodao je da se nada da će vlasti u Kijevu i lideri drugih zemalja “uraditi sve što je moguće kako bi se puk evakuisao iz Mariupolja”.


(Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.