11.5.2022. 15:15
0
Medvedev optužio SAD da vode posrednički rat u Ukrajini
FOTO: Afp
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev optužio je u srijedu Sjedinjene Države da vode posrednički rat protiv Rusije nakon što je američki Predstavnički dom odobrio paket pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara i rekao da će američka ekonomija patiti.

Pišući u aplikaciji za slanje poruka Telegram, Medvedev je rekao da je nacrt zakona koji je Predstavnički dom usvojio u utorak, pokušaj da se "nanese ozbiljan poraz našoj zemlji i ograniči njen ekonomski razvoj i politički uticaj u svijetu".

- Neće uspjeti. Štampanje novca kojim Amerika neprestano povećava svoj ionako ogroman državni dug uskoro će dovesti do kolapsa -
rekao je on.

Medvedev, koji je bio zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti otkako je podnio ostavku na mjesto premijera u januaru 2020., okrivio je za "lude" cijene američkog goriva i namirnica ono što je nazvao američkim "rusofobičnim vlastima".

Također, pišući na Telegramu, predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin optužio je Washington da koristi paket pomoći da "zaduži" Ukrajinu i da umjesto plaćanja prisvaja ruske rezerve žita.

- Washington želi Holodomor u Ukrajini - napisao je, misleći na period velike gladi iz 1930-ih koja je usmrtila milione Ukrajinaca.


 (Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.