12.5.2022. 13:01
0
Kremlj se oglasio o ulasku Finske u NATO: To je prijetnja za Rusiju, širenje Saveza ne čini naš kontinent stabilnijim i sigurnijim
Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja je u redovnom telefonskom brifingu novinarima izjavio da bi pristupanje Finske NATO savezu svakako bilo prijetnja za Rusiju.

"Definitivno. Širenje NATO saveza ne čini naš kontinent stabilnijim i sigurnijim", odgovorio je Peskov na pitanje da li ulazak Finske u NATO predstavlja prijetnju Rusiji.

Kazao je kako se Finska pridružila neprijateljskim koracima protiv Rusije. O potezima koje će Rusija poduzeti rekao je da zavise od samog procesa pristupanja.

"Sve će zavisiti o tome kako će se proces ekspanzije NATO-a odvijati i u kojoj mjeri će se vojna infrastruktura približiti našim granicama", rekao je Peskov.

Naglasio je kako sankcije koje je Rusija uvela na bivše Gazpromove podružnice u Njemačkoj znače da one ne mogu primati plin iz Rusije te da ne može biti bilo kakvih odnosa sa ovim kompanijama.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.