21.5.2022. 14:50
0
Zelenski: Ovaj krvavi rat može se riješiti samo na jedan način
Rat u Ukrajini može se riješiti samo diplomatskim putem, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij – uprkos trenutnom zastoju u pregovorima između dvije strane.

Govoreći na ukrajinskoj televiziji, on je sugerirao da bi njegova zemlja mogla biti pobjednik na bojnom polju – ali da bi se stvari mogle konačno zaustaviti samo “za pregovaračkim stolom”.

Sukob će “biti krvav, bit će borbi, ali će se definitivno okončati diplomatskim putem”, rekao je Zelenskij.
 
Ali on je ukazao da to neće biti lako jer nijedna strana ne želi ni od čega da odustane.

U utorak je glavni pregovarač Kijeva Mykhaylo Podolyak rekao da su pregovori na čekanju.
Sljedećeg dana portparol Kremlja Dmitrij Peskov optužio je vlasti u Kijevu da ne žele da nastave pregovore o okončanju neprijateljstava.

Ruske novinske agencije navode da se posljednji sastanak dogodio prije skoro mjesec dana, 22. aprila.

(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.