22.5.2022. 8:57
0
Rusija zabranila ulazak u zemlju Bidenu, šefu CIA-e i državnom sekretaru
Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije saopćilo je da je za ukupno 963 državljana Sjedinjenih Američkih Država (SAD), uključujući američkog predsjednika Joea Bidena i državnog sekretara Antonyja Blinkena, zabranjen ulazak u zemlju.

Na službenoj stranici Ministarstva navedeno je da je objavljen spisak američkih državljana kojima je trajno zabranjen ulazak u Rusiju u kontekstu odgovora na antiruske sankcije koje su SAD uvele, prenosi Fena. 

Saopćeno je da su na listu dodane ukupno 963 osobe, uključujući predsjednika SAD-a Bidena i njegovog sina Huntera, državnog sekretara Blinkena, direktora Centralne obavještajne agencije SAD (CIA) Williama Burnsa i druge zvaničnike.

“Rusija ne želi konfrontaciju i otvorena je za iskren i uzajamno poštovan dijalog, odvajajući narod SAD-a, kojeg uvijek poštujemo, od američkih vlasti i onih koji im služe, koji podstiču antirusko neprijateljstvo“, navedeno je u saopćenju. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.