22.5.2022. 21:06
0
Oglasio se Zelenski: Slomili smo kičmu ruske vojske, neće se oporaviti godinama
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da je njegova vojska nanijela ozbiljnu štetu ruskim oružanim snagama, unatoč padu ključnog lučkog grada Mariupolja.

Ukrajina je “slomila kičmu” ruske vojske, rekao je Zelenski u televizijskom intervjuu. “Neće moći stati na noge sljedećih nekoliko godina.”

Njegova izjava uslijedila je nakon što se zadnjih 2400 ukrajinskih boraca iz Mariupolja predalo.

Kijev će sve to uzeti natrag, rekao je on dodajući da će se Ukrajina vratiti na crte bojišnice prije 24. veljače, kada je Rusija izvršila invaziju.

“To će značiti da nas nisu pokorili i da smo mi branili svoju zemlju”, ustvrdio je Zelenski, ali je istaknuo da će to biti jako teško i da će uslijediti diplomacija.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.