25.5.2022. 8:57
0
Učiteljica prva identifikovana žrtva masakra u Teksasu: Pokušavala je zaštiti djecu od napadača
Stravičan zločin dogodio se jučer u Sjedinjenim Američkim Državama, kada je 18-godišnji Salvador Ramos ubio najmanje 21 osobu, od čega 19 djece, učenika osnovne škole Rob u Juvaldeu u Teksasu.

Učiteljica u toj školi Eva Mirales prva je identifikovana žrtva masakra. Kako piše "The New York Times", ona je predavala 4. razredu, a u spomenutoj školi je radila 17 godina. Na web stranici škole navodi se da je bila udata za policajca, a iza nje je ostala kćerka. 

Prema pisanju "The New York Timesa", ona je ubijena dok je pokušavala da zaštiti djecu od ubice koji je otvorio vatru u osnovnoj školi.

Njena tetka Lidija Martinez (Lydia) rekla je da je Eva bila omiljena u zajednici, da su je svi voljeli. Govorila je da je ponosna što predaje u školi u kojoj su učenici uglavnom latinoamerikanci.

- Moja sestričina je poginula u ovoj tragediji, dokle će ovo da se nastavi? Nisam pomišljala da ovo može ovdje da se desi, sad možemo samo da se molimo za sve nas, za našu djecu, porodice i Ameriku - rekla je Lidija.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.