27.5.2022. 19:45
0
Karl Nehammer: Putin spreman nastaviti isporuku plina i razgovarati o razmjeni zarobljenika
Austrijski kancelar Karl Nehammer rekao je da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin u petak u telefonskom razgovoru rekao da će Moskva ispuniti svoje obaveze isporuke prirodnog plina i da je spremna razgovarati o razmjeni zarobljenika s Ukrajinom.

Kancelar Nehammer je to komentarisao novinarima nakon 45-minutnog razgovora dvojice čelnika.

- Također je pokrenuo temu i rekao da će sve isporuke biti dovršene u potpunosti - Nehammer je rekao, upitan što mu je Putin rekao o isporukama plina, javlja Reuters.

U zasebnom saopćenju, Kremlj je rekao da je Rusija ponovno potvrdila svoju obvezu poštivanja ugovornih obveza o isporuci prirodnog plina Austriji, koja 80 posto svog plina dobiva iz Rusije.

Nehammer, koji je prošlog mjeseca posjetio Rusiju radi razgovora s Putinom, rekao je da je ruski čelnik izrazio spremnost razgovarati o razmjeni zarobljenika s Ukrajinom.

- Složeno je pitanje da li je stvarno spreman pregovarati - dodao je. 



(Fena / Aldina R.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.