21.6.2022. 18:15
0
SAD potvrdile smrt još jednog svog državljanina u ratu u Ukrajini
Sjedinjene Države su u utorak potvrdile da je drugi Amerikanac poginuo boreći se za Ukrajinu, te su istakle zabrinutost zbog još dvojice američkih državljana zarobljenih u borbi protiv Rusije.

State Department je saopćio da je 52-godišnji Stephen Zabielski poginuo u Ukrajini i da njegovoj porodici pružaju konzularnu pomoć.

- Još jednom ponavljamo da američki državljani ne bi trebali putovati u Ukrajinu zbog aktivnog oružanog sukoba i izdvajanja američkih državljana u Ukrajini od strane sigurnosnih zvaničnika ruske vlade - rekao je glasnogovornik State Departmenta.

Glasnogovornik je pozvao američke građane u Ukrajini da "odmah napuste zemlju i da to učine koristeći bilo koju komercijalnu ili drugu privatnu opciju kopnenog prevoza", prenosi AFP.

Zabielski je drugi Amerikanac za koji se zna da je ubijen boreći se za Ukrajinu otkako je Rusija napala svog susjeda u februaru. 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.