22.6.2022. 21:56
0
Žrtva svećeničkog zlostavljanja u Njemačkoj: Papa emeritus Benedikt XVI znao za zlostavljanja
Njemačka žrtva svećenika pedofila ustvrdila je da je papa emeritus Benedikt XVI znao za zlostavljanje i da nije ništa poduzeo po tom pitanju dok je bio nadbiskup Minhena i Freisinga 1980-ih, prenose njemački mediji.

Tadašnji nadbiskup Jospeh Ratzinger je "bio upoznat sa situacijom i u najmanju ruku je olako shvatio mogućnost da bi ovaj svećenik mogao ponoviti svoje zločine", izvještavaju Correctiv, Die Zeit i Beyrische Rundfunk, prenosi ANSA.

Neimenovana žrtva optužuje Benedikta i druge crkvene vlasti da su prihvatili svećenika, Petera H., u svoju biskupiju uprkos njegovim prethodnim zločinima.

Piter H. je zatim nastavio da ih vrši, prema izvještajima.


(FENA/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.