25.6.2022. 20:40
0
Iran i EU postigli dogovor za nastavak pregovora o nuklearnom programu
FOTO: Twitter
Evropska unija (EU) i Iran postigli su danas dogovor o nastavku pregovora u Beču o iranskom nuklearnom programu.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell izjavio je na zajedničkoj konferenciji sa iranskim ministrom spoljnih poslova Hoseinom Amirabdolahijanom da će pregovori biti uskoro nastavljeni.

"To znači narednih dana, dakle brzo, odmah", rekao je Borell, dodavši da pregovorima moraju da se vrate i SAD, koje su se odlukom bivšeg predsjednika Donalda Trumpa jednostrano povukle 2018. i uvele oštre sankcije prema Iranu.

"Pregovori moraju da se nastave, i to je odluka koju moraju da donesu i Teheran i Washington", rekao je Borell.

Iranski ministar Amirabdolahijan je naveo da je Iran spreman da nastavi pregovore.

"Pokušaćemo da riješimo probleme i pomirimo stavove... Ono što je važno je da Islamska Republika Iran ima puni ekonomski benefit od sporazuma postignutog 2015. godine", saopštio je Amirabdolahijan. 



(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.