27.6.2022. 19:25
0
Olaf Šolc: Odnosi s Rusijom neće biti isti kao prije napada na Ukrajinu
Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas na samitu Grupe sedam bogatih svjetskih demokratija da neće biti povratka na vremena kakva su bila prije ruskog napada na Ukrajinu, koji je doveo do dugoročnih promjena u međunarodnim odnosima.

- Kada se situacija promijeni i mi se moramo mijenjati - izjavio je Šolc u govoru koji je prenosila televizija na kraju drugog dana samita G7, koji se održava u dvorcu u bavarskim Alpima.

Šolc, koji je domaćin ovogodišnjeg skupa, izjavio je da su čelnici G7 održali konstruktivne rasprave s predstavnicima zemalja gostiju u ponedjeljak - Indijom, Indonezijom, Senegalom, Južnom Afrikom i Argentinom – koje je on nazvao “demokratijama budućnosti”.

- Dobro je, bitno i neophodno da razgovaramo jedni s drugima. Kada slušamo jedni druge, to stvara obostrano razumijevanje i olakšava nam rad – kazao je njemački čelnik, prenosi Rojters.


(FENA/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.