28.6.2022. 22:05
0
EU zemljama članicama počinje isporučivati vakcine protiv majmunskih boginja
Evropska komisija obznanila je u utorak da državama članicama počinje isporučivati zajednički kupljene vakcine protiv majmunskih boginja.

Prvih 5.300 od 109.090 nabavljenih doza dobija Španija, navodi se u saopćenju za medije, prenosi Hina. 

“Prve isporuke vakcina od danas stižu u najugroženije zemlje kao odgovor na izbijanje majmunskih boginja“, kazala je u saopćenju povjerenica Evropske komisije za zdravstvo, Stella Kyriakides.

Portugal, Njemačka i Belgija sljedeće su na redu za primanje vakcina protiv majmunskih boginja.

“Daljnje isporuke ostalim državama članicama odvijat će se tokom jula i augusta“, stoji u saopćenju.

Doze su među državama podijeljene ovisno o brojnosti stanovništva pri čemu se prednost daje najteže pogođenim zemljama EU-a.

Prema podacima Evropske komisije, od 18. juna do danas u Evropskoj uniji, Norveškoj i na Islandu, prijavljena su 2.682 slučaja majmunskih boginja, prenosi N1. 



(Aldina R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.