2.7.2022. 18:04
0
Tajfun Chaba stigao do kineskog Guangdonga, najavljene kišne oluje
Chaba, treći tajfun ove godine, stigao je do obalnog područja grada Maominga u južnoj kineskoj provinciji Guangdong oko 15 sati u subotu.


Prema pokrajinskom meteorološkom odjelu, Chaba će se kretati prema sjeverozapadu brzinom od 15 do 20 km na sat, proći će kroz Maoming i ući u autonomnu regiju Guangxi Zhuang u subotu navečer, prenosi Xinhua.

Očekuje se da će intenzivni pljuskovi i kišne oluje pogoditi zapadni dio delte Biserne rijeke tokom vikenda, dok će na moru kod Guangdonga  biti jaki udari do oko 160 km na sat, prema meteorološkoj prognozi.

Pokrajinska vlada je povisila  stepen hitnog odgovora na tajfune na II. najviši nivo.

Regionalna vlada Guangxija također je podigla na II. nivo svoj  hitni odgovor.

Predviđa se da će kišne oluje, s očekivanom maksimalnom količinom padavina doseći 600 mm, pogoditi većinu dijelova Guangxija od subote do četvrtka.

Južnokineska otočna pokrajina Hainan ranije je podigla nivo hitnog odgovora na tajfun Chaba i zaustavila željeznički i zrakoplovni promet. Sve aktivnosti na panoramskim mjestima, pomorske zabave i aktivnosti razgledavanja iz zraka također su obustavljene. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.