6.7.2022. 12:40
0
U ruševinama bunkera u Harkovu pronađeno tijelo bivše brazilske manekenke
Thalita do Valle, 39-godišnja bivša brazilska manekenka te ujedno i elitna snajperistica koja je dokumentirala ratne podvige na YouTubeu, ubijena je tokom ruskog raketiranja Harkova, piše Mirror.

Tokom napada, život je izgubio i bivši vojnik brazilske vojske Douglas Buriga, koji se vratio u bunker kako bi pronašao Thalitu. Ona je bila jedini član jedinice koji je preživio prvi raketni napad, tvrde drugi borci, a imala je iskustva u prethodnim sukobima jer se borila protiv Islamske države u Iraku, što je i dokumentirala na svom YouTube kanalu.

Za vrijeme borbe u Iraku, prošla je snajpersku obuku i pridružila se Pešmergama, oružanim vojnim snagama kurdistanske nezavisne regije u Iraku. Također, sarađivala je s jednim piscem kako bi to iskustvo pretvorila u knjigu.

Isto tako, Thalita je bila studentica prava koja je sudjelovala u spašavanju životinja s nevladinim organizacijama, a radila je i kao model i glumica kad je bila mlađa.


Nakon što je preživjela bombaški napad u glavnom gradu Ukrajine, Thalita je objasnila svojoj porodici da ne može puno razgovarati jer su aktivnosti na mobilnom telefonu nadzirale ruske bespilotne letjelice i da će zvati samo da im javi da je dobro.

Zadnji put su razgovarali prošle sedmice u ponedjeljak nakon što se Thalita preselila u Harkov.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.